JAMES BOND POSTER – Will Time Ever Die

Stephen Hawking as Spector has plans to go back in time with a new device to cure his illness. The outcome is unsure. Will everything happen in a split second and freeze for ever, or will time become liquid and accessible for time travel.

*Alle beeldrechten komen toe aan de tevergeefs gevonden makers.

Na het lezen van een korte biografie van Stephen Hawking waarin hij licht schrijft over kwantummechanica en dat hij denkt dat tijdreizen nooit zou kunnen, werd ik ‘sochtends wakker met het idee een Bond villain van hem te gaan maken met een tegengesteld verhaal.

Een titel voor de film is niet zo moeilijk te bedenken… iets met Die en Time wat al een soort van thema is bij Bond. Omdat ik duidelijk geen artwork krijg voor deze poster moet ik zelf opzoek en de hoofdrolspelers in dit verhaal zijn niet moeilijk te vinden. Een goed beeld met genoeg resolutie daarentegen is een ander verhaal. James heeft in het originele beeld een ander pistool die aan de uiteinde van de loop vaag word en niet geschikt voor het centrum stuk. Ik heb dat weggehaald en vervangen voor een ander beeld waar alles scherp is en ook een duidelijke sterke hand.

In het centrumstuk zijn drie beelden gebruikt. Helemaal achteraan een licht blauwe exploderende klok. Dat het een klok was is niet meer te zien en is niet erg. Het gaat hier om het effect. Daar bovenop een beeld van CERN waar ze testen hebben gedaan in de 27 kilometer lange Large Hadron Collider opzoek naar elementaire deeltjes zoals het Higgs deeltje ook wel het God particale genoemd en dus een verwijzing naar kwantummechanica. (zie LHC)

Uiteindelijk helemaal bovenop een 3D klok die ik gemaakt heb in Adobe Dimension. Het is duidelijk geen morderne klok en verwijst naar het mogelijk succes van Mr. Hawking. De cirkel geeft een accent aan de al aanwezige cirkels van de vorige beelden en het pistool in het midden. Bij de nabewerking is er nog gesleuteld aan het licht en een glow toegevoegd om het contrast met de achtergrond te vergroten.

Zonder synopsis.

Het geheel is aardig in balans en oogt commercieel. Er zijn daarin natuurlijk vele uitvoeringen mogelijk. Soms is minder juist meer en spannender door maar 1 beeld te gebruiken. Maar gezien ik geen artwork ter beschikking heb en het verhaal in 1 poster moet vertellen is dit mijn keuze geweest.
Ik hoor hieronder graag wat je er van vindt. So leave a comment.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.